Pretraži smještaj

Pretraži smještaj  

1 - 12 od ukupno 145

  ...

In nomine sancte… Castrum Pisinum

Vrijeme:02.06.2023.- 02.06.2024. Mjesto:Pazin

Izložba na otvorenom

Detaljnije

In nomine sancte… Castrum Pisinum

Vrijeme:02.06.2023.- 02.06.2024. Mjesto:Pazin Lokacija:Plato ispred Kaštela
Izložba na otvorenom
 • Organizator:
 • Muzej grada Pazina

Izložbom In nomine sancte… Castrum Pisinum obilježava se 1040 godina od prvog spomena pazinskog Kaštela! Informativnog je karaktera i predstavlja svojevrsni uvod u Kaštel za posjetitelje pružajući relevantne i zanimljive informacije o povijesti, arhitekturi i značaju Kaštela svim gostima grada Pazina.

Kroz 15 panoa ispričana je priča o Kaštelu – kroz burna stoljeća, povijest, arhitekturu i zanimljivosti u i oko Kaštela i to kronološki, od 983. godine i njegova prvog spomena pa sve do sredine 20. stoljeća, kada postaje dom muzejskim ustanovama, što jest i danas.

Osim povijesti i arhitekture, koje su temeljne sadržajne okosnice izložbe, za svaki je vremenski period i na svakom panou istaknuta i poneka zanimljivost iz povijesti, života, heraldike, umjetnosti, a koje su vezane uz Kaštel ili nadopunjuju već poznate priče i podatke.

Uz kronološki prikaz povijesnih činjenica, izmjena, izgradnji i nadogradnji u kontekstu arhitekture Kaštela te važnosti i značaja u kontekstu prvenstveno Pazinske knežije (Pazinske grofovije), ali i drugih povijesnih trenutaka, izložba donosi i neke do sada manje poznate podatke i zanimljivosti, a obiluje fotografijama i reprodukcijama arhivske i muzejske građe.

Osim građe Muzeja grada Pazina i arhivskog gradiva Državnog arhiva u Pazinu, za potrebe istraživanja i izložbe korištena je građa iz Apostolskog arhiva u Vatikanu, Arhiva Republike Slovenije, Biskupijskog arhiva u Poreču, Hrvatskog državnog arhiva, Državnog arhiva u Rijeci, Nacionalne knjižnice iz Beča te Pomorskog muzeja Sergej Mašera iz Pirana.

»» Pazinski kaštel


Četvrtkom u muzeju!

Vrijeme:19.10.2023.- 14.12.2023. Mjesto:Pazin

Jesenski ciklus predavanja i radionica

Detaljnije

Četvrtkom u muzeju!

Vrijeme:19.10.2023.- 14.12.2023. Mjesto:Pazin Lokacija:Kaštel
Jesenski ciklus predavanja i radionica

Posjetitelje očekuju raznovrsni sadržaji namijenjeni svim dobnim skupinama. Jedan od glavnih motiva ovih događanja je potaknuti lokalno stanovništvo da se aktivno uključi u muzejska događanja i programe. Svi programi odvijaju se u prostorijama pazinskog Kaštela u popodnevnim satima, a ulaz je slobodan.

 

Studeni

09.11. 2023. / 18 sati
Predavanje: dr.sc. Noel Šuran, Etnološko istraživanje glazbenog dvoglasja i istarskoga identiteta
EMI/MEI

Transformacije fenomena dvoglasja tijesnih intervala u svjetlu njihove prilagodbe raznolikim društvenim funkcijama bili su polazište ovog istraživanja. Razmatralo se poimanje tradicijske glazbe u kontekstu društveno-kulturnog okružja u kojem se ona javlja.

 

16.11.2022. / 18 sati
Projekcija filma: Pazi(n), punk!
MGP

Zatvaranje izložbe Pazi(n), punk! obilježava se predstavljanjem dokumentarnog filma uz izložbu kao (još jednog) rezultata provedenih terenskih istraživanja i intervjua s dionicima pazinske (i šire) punk scene. Kakve veze podzemne vode imaju s punkom u Pazinu i koja je posebna veza KBO! i pazinske publike saznat ćete na prvoj projekciji filma o pazinskom punku ikad.

 

23.11. 2023. / 18 sati
Predavanje: Duga Mavrinac, “Poštenje i rad”; žensko javno djelovanje u Istri na prijelazu iz XIX. u XX. stoljeće
EMI/MEI

Zadnja desetljeća Austrougarske vladavine u priobalnom području, Istri i Primorju, obilježena su društveno-ekonomskim i političkim promjenama koje utječu na poziciju žena, napose njihov ulazak na tržište rada te slobodu udruživanja i javnog djelovanja. Uz analizu odabranih primjera ženskog radništva i ženskih građanskih i radničkih udruženja, ovo izlaganje ukazuje na različite oblike i dosege javnog djelovanja žena te različiti pristupi u promociji ženske solidarnosti i suradnje.

 

30.11. 2023. / 18 sati
Otvorenje izložbe: Mreža motovunskih susreta
MGP

Mreža motovunskih susreta međunarodna je skupna izložba posvećena istraživanju susreta umjetnika u Motovunu, znamenitih Motovunskih likovnih susreta koji su se održavali od 1972. do 1984. godine.

Retrospektivom na povijest događanja, kroz dokumentaciju, arhivske materijale i odabrane radove umjetnika iz različitih muzejskih zbirki, predstavit će se pregled ove manifestacije, te njen doprinos istraživanju i kontekstualizaciji. U suradnji Muzeja grada Pazina, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti iz Rijeke i Muzeja suvremene umjetnosti iz Zagreba, izložba je u rujnu otvorena u Rijeci, a s ponešto izmijenjenim konceptom biti će predstavljena pazinskoj i istarskoj publici.

 

Prosinac

07. 12. 2023. / 18 sati
Otvorenje izložbe: Ča delamo kad niš ne delamo  – o slobodnom vremenu istarske svakodnevice
EMI/MEI

Izložba Etnografskog muzeja Istre na temu slobodno vrijeme – kako se provodilo i percipiralo nekada, kako ga provodimo danas. Koje su promjene nastale po utjecajem razvoja potrošačkog društva i novih tehnologija našoj svakodnevici neke su od tema o kojima će na izložbi biti riječi.

 

14.12. 2023. / 18 sati
Kreativne radionice: U susret Božiću
EMI/MEI i MGP

U blagdanskom raspoloženju i muzejskom okruženju posjetitelji će na kreativnim radionicama izraditi prigodne ukrase. Kao inspiracija poslužiti će predmeti iz fundusa Muzeja grada Pazina i Etnografskog muzeja Istre. 


Opširnije:
www.emi.hr/hr//dogadaji//cetvrtkom-u-muzeju

Ulaz na sva događanja je slobodan.

 

Naši: Nostri

Vrijeme:26.10.2023.- 30.04.2024. Mjesto:Pula-Pola

Izložba o povijesti pulskog nogometa

Detaljnije

Naši: Nostri

Vrijeme:26.10.2023.- 30.04.2024. Mjesto:Pula-Pola Lokacija:Kaštel/PPMI
Izložba o povijesti pulskog nogometa
 • Organizator:
 • Povijesni i pomorski muzej Istre - Museo storico e navale dell’Istria
 • www.ppmi.hr
 • +385 52 211 566
 • ppmi@ppmi.hr
 • www.ppmi.hr

Otvoreno: 09:00 – 17:00

Izložba posvećena razvitku pulskog nogometa prikazana je kroz aktivnosti raznih nogometnih klubova koji su u gradu djelovali kroz godine, uz podatke o mjestu gdje su djelovali, uspjesima i drugim tehničkim obilježjima. Centra za posjetitelje Noordung, u kojem se izložba nalazi, ispunjen je nogometnim rekvizitima, a sinteza pulske nogometne povijesti obuhvaća stoljeća i pol ovoga sporta koji čini neizostavni dio gradske memorije.

Vrt zvijeri

Vrijeme:11.11.2023.- 01.12.2023. Mjesto:Pula

Izložba Mije Matijević Akrap i Grgura Akrapa

Detaljnije

Vrt zvijeri

Vrijeme:11.11.2023.- 01.12.2023. Mjesto:Pula Lokacija:Galerija Poola
Izložba Mije Matijević Akrap i Grgura Akrapa

Otvoreno: 11:00 - 14:00, vikendom zatvoreno


Vrt zvijeri potiče na razmišljanje zašto je slikar dao taj zajednički naziv slikama na kojima ipak najviše ima čovjeka? Vrt u mitološkoj, religijskoj predaji i književnosti sadrži bogate simboličke konotacije. Veže se uz savršen ambijent Edena u kojem je obitavao čovjek kada je bio u pravom dodiru sa svojim izvorom, u rajskom blaženstvu, pa onda i uz čovjekovu čežnju povratku iskonskom.

„Valja obrađivati svoj vrt“ kojim Voltaire završava Candidea, ima duhovno značenje samo-izgradnje i unutarnjeg razvoja jer kako se ranije u knjizi ističe „rad od nas odbija tri velika zla: dosadu, porok i neimaštinu“.

U percepciji Grgura Akrapa, vrt pokazuje njegov fokus na ono što se manifestira kroz odlazak u podsvjesno i potisnuto, na borbu s animalnim i raznim unutarnjim nemirima – dobra i zla. Ipak, u odnosu prikaza čovjeka i tigra, ističe se gradnja suživota, u kojoj treba pripitomiti čovjeka hesseovske razapetosti između „vučje“ i „ljudske“ naravi, jednako kao i životinju. Njome na slici Hodanje na vodi upravlja snaga mističnog duha zbog kojeg hodi po vodi što je i domišljato izokretanje motiva iz kršćanstva otprije blisko slikaru.

Slikar balansira između predmetnog svijeta kao odraza subjektivnog doživljaja i shvaćenog kao plohe na kojoj se manifestiraju likovni sadržaji. Čini se da komično i apokaliptično napose akcentira slikama Mala ljepotica i Proljetni pejzaž.

Premda je riječ o svijetu u kojemu izostaje logično-stvarnog uporišta, itekako postoje poticaji za razmišljanje o dvosmislenosti, ne samo o podsvjesno-autobiografskom, nego i o onom nedokučivom koje je u kolektivno nesvjesnom, u ratnim i ekološkim kataklizmičkim događajima kojima svjedočimo, a u kontekstu povijesti umjetnosti o pitanju referencijalnosti ili o težnji za dijalogom s bogatim slikarskim nasljeđem, kao što su djela slikara skupine nabis, ili romantizma.

Naposljetku, je li Vrt zvijeri Grgura Akrapa individualna refleksija duboke čežnje povratku prirodi usred praznine i deformacije duha, „doba religije bez Boga“, kako je to tvrdio teolog Johann Baptist Metz? Dramatična ozračja krajolika, doimaju se tajnovitim, ali nas i začuđuju i privlače lakoćom što je rezultat znalačkog korištenja osobina boja intenzivno obojene prirode. Slikar nas suočava s činjenicom da slika govori i u odsustvu logičnog te koliko je važan utisak prikazanog kao i načina na koji je naslikana. „Sa slikom vidimo i ono što ne može biti prikazano, baš kao što i riječ ukazuje na neizgovoreno“, pisao je filozof Predrag Finci, „susret sa slikom je susret sa svijetom. Gledanje svijeta. Zato je razumijevanje i tumačenje slike dugo putovanje i složen zadatak.“ (Nevenka Šarčević)

 

>> Biografije autora

Dani arhitekture u Istri

Vrijeme:11.11.2023.- 01.12.2023. Mjesto:Pula

Godišnja izložba arhitektonskih projekata

Detaljnije

Dani arhitekture u Istri

Vrijeme:11.11.2023.- 01.12.2023. Mjesto:Pula Lokacija:Galerija DAI-SAI
Godišnja izložba arhitektonskih projekata

Otvoreno: 17:00 - 20:00, vikendom zatvoreno

Na izložbi projekata i realizacija nastalih tijekom prošle i tekuće godine izlažu članovi Društva arhitekata Istre te gostujući autori Jasmina Bašić, Karin Blažina, Aleksandar Ćelović, Berislav Iskra, Edna Strenja Jurcan, Marko Hajdarević, Dino Krizmanić, Igor Levak, Matija Luk, Kristijan Mamić, Vjekoslav Moscatello, Marko Perčić, Ivana Debeljuh, Dean Peteh, Zvonimir Prusina, Božidar Pustijanac, Iris Roce, Petra Rukavina, Dean Skira, Lina Stepančić, Helena Sterpin te Leonid Zuban.

Društvo arhitekata Istre – Societa architetti dell lstria (DAI-SAI) je strukovna organizacija dobrovoljno udruženih članova koja od 1998. godine djeluje na području Istarske županije s ciljem razvijanja i afirmiranja arhitekture, kulture prostora i zaštite okoliša, a u skladu s etikom i uzancama arhitektonskog poziva.

 

Istarska zimska liga u trčanju

Vrijeme:12.11.2023.- 25.02.2024. Mjesto:Istra

powered by Plava laguna

Detaljnije

Istarska zimska liga u trčanju

Vrijeme:12.11.2023.- 25.02.2024. Mjesto:Istra Lokacija:Array
powered by Plava laguna

Sport koji višestruko pogoduje zdravlju i sunce koje sramežljivo proviruje tijekom zimskih dana  pozivaju na boravak u prirodi. Za sve one koji s nestrpljenje iščekuju start novih utrka Istarska zimska liga otvara sezonu trčanja koja traje od studenog do veljače.

19. sezona
Trči se osam kola u različitim mjestima širom Istre, a dužina staza varira između 6 i 9 kilometara. Startnina za sva kola u sezoni 2023/24. iznosi 150 kuna/25 eura, uz koju će sudionici dobiti majicu lige, neovisno o broju istrčanih kola. Startnina za svaku pojedinu utrku je 75 kuna/10 eura.

Istarska zimska liga u trčanju 2023/24
1. kolo: 12.11.2023. - Medulin
2. kolo: 19.11.2023. - Sv. Petar u Šumi
3. kolo: 03.12.2023. - Pazin
4. kolo: 17.12.2023. - Sečovlje (SLO)
5. kolo: 14.01.2024. - Krnica
6. kolo: 21.01.2024. - Rabac
7. kolo: 04.02.2024. - Tupljak
8. kolo: 25.02.2024. - Poreč

Sa(n)jam knjige u Istri

Vrijeme:24.11.2023.- 03.12.2023. Mjesto:Pula-Pola

29. pulski festival knjiga i autora


 

Detaljnije

Sa(n)jam knjige u Istri

Vrijeme:24.11.2023.- 03.12.2023. Mjesto:Pula-Pola Lokacija:DHB - Dom hrvatskih branitelja
29. pulski festival knjiga i autora


 

U Puli se ponovno događa velika književna manifestacija, sajam knjige u Istri. Uz prigodnu prodaju knjiga, u sklopu Sajma odvija se bogati program popratnih događanja - promocije knjiga i nakladnika, susreti publike s autorima, okrugli stolovi, izložbe, koncerti, scenske i video priredbe - što ovoj manifestaciji daje obilježje pravog festivala knjige.    

Pulski sajam knjiga započeo je svoju priču još 1995. godine hrabrom gestom jednog čovjeka da malu izložbu knjiga \'na kraju svijeta\' nazove 1. Sajmom knjige u Istri. Današnji festival knjige i autora aktualan je i priznat na hrvatskoj, europskoj i svjetskoj razini, originalan i autentičan po načinu prezentiranja sadržaja vezanih uz knjigu, po otvaranju prostora za dijalog između autora i autora, između autora i čitatelja, postavljajući kamen temeljac za vrednovanje tradicije i suvremenosti.  

Na Sajmu se redovno izlažu naslovi više od 200 izdavača iz Hrvatske i inozemstva, a knjige i stotinjak popratnih događanja privlače i do 60.000 posjetitelja.  

Rasprave i simpoziji, tribine i okrugli stolovi okupljaju brojne kreativne glasova od kojih su mnogi postali dio kulturnog pamćenja grada kojem kultura sjećanja ne manjka:

Umberto Eco, Orhan Pamuk, Péter Esterházy, Luko Paljetak, Claudio Magris, Alī Aḥmad Sa‘īd Asbar – Adonis, Irvin Welsh, Tess Gallagher, Nedjeljko Fabrio, Jiří Menzel, Alberto Manguel, Lyudmila Ulitskaya, Mirko Kovač, Daniel Dennett, Dragutin Tadijanović, Ece Temelkuran, Tatyana Tolstaya, Alexander Genis, Lyudmila Petrushevskaya, Oksana Zabuzhko, Erri De Luca…  

 

»» www.sanjamknjige.hr

 

 

Milo Manara: Između stripa, književnosti i filma

Vrijeme:25.11.2023.- 28.02.2024. Mjesto:Pula-Pola

Izložba velikana svjetskog stripa

Detaljnije

Milo Manara: Između stripa, književnosti i filma

Vrijeme:25.11.2023.- 28.02.2024. Mjesto:Pula-Pola Lokacija:Sveta srca
Izložba velikana svjetskog stripa

Izložba Mila Manare, jednog od najvećih svjetskih strip autora, vrhunac je bogatog programa Sajma knjige u istri i bit će otvorena u nazočnosti autora.

Impresivna izložba talijanske kustosice Paule Bristot donosi različite vidove umjetničke osobnosti Mila Manare i predstavlja njegove veze sa svjetovima filma, književnosti, stripa i vizualnih umjetnosti uopće.

Izložba između stripa, književnosti i filma podijeljena je na tri glavna segmenta koji ističu umjetnički osebujan grafički stil Mila Manare. Prvi dio izložbe donosi Manarinu vezu s književnošću, odnosno s Umbertom Ecom kroz originalne crno-bijele table iz prvog toma knjige Il nome della rosa (Ime ruže, 2023.) koje prate Manarine reprodukcije u boji.

Drugi segment izložbe predstavlja Manarinu suradnju s slavnim redateljem Federicom Fellinijem i “njegovu duboku vezu s filmom koja se očituje u navodima glumaca i u Fellinijevom neposrednom oblikovanju storyboardsa za priče u stripovima Viaggio a Tulum (Put u Tulum) i Il viaggio di G.Mastorna, detto Fernet (Putovanje G. Mastorne zvanog Fernet).” U ovim se radovima glumac Marcello Mastroianni “ističe kao glavni lik i kao Fellinijev alter ego u tim oniričkim i psihodeličkim pričama.”

Treći dio izložbe predstavlja iznimno vjerne reprodukcije djelâ Michelangela Merisija zvanog Caravaggio pri rekonstrukciji slikareva burnog života. Ovi su radovi, kako ističe kritika, posebno uvjerljivi i zadivljuje s kakvom su pažnjom i vjernošću prikazani povijesni detalji i prostori ondašnjeg dekadentnog Rima.

 

Umjetnik u gladovanju

Vrijeme:27.11.2023.- 20.12.2023. Mjesto:Pula

Izložba Danijela Žeželja

Detaljnije

Umjetnik u gladovanju

Vrijeme:27.11.2023.- 20.12.2023. Mjesto:Pula Lokacija:Galerija Makina
Izložba Danijela Žeželja

Otvoreno: 19:00 - 22:00,
nedjeljom zatvoreno


Danijel Žeželj
, autor stripova, slikar, animator i ilustrator svjetskih referenci predstavit će se u sklopu pulskog Sajma knjige kroz nekoliko programa, među kojima je i izložba „Umjetnik u gladovanju“.

Autor će na izložbi predstaviti ciklus nastao za njegovu grafičku novelu „Kao pas“, inspiriran književnim djelima Franza Kafke. Žeželj, kroz ovu grafičku novelu, kojoj je okosnica pripovijest „Umjetnik u gladovanju“, vizualnom naracijom oslikava složen, tjeskoban i nadrealan svijet kafkijanske atmosfere.

„Kafka jest na jedan način zastrašujući, upravo zbog proročanske preciznosti kojom opisuje  odnos pojedinca i društva, ali istovremeno meni je i krajnje duhovit i bez te dimenzije duhovitosti i duhovnosti, unatoč i usprkos svemu, bio bi nečitljiv, neizdrživ. Sukob kontrasta meni je blizak i crtež koji se gradi na kontrastu svjetla i sjene čini mi se  primjeren Kafkinom univerzumu“, kazao je Danijel Žeželj o svom novom ciklusu.

 

JUFT!

Vrijeme:29.11.2023.- 15.01.2024. Mjesto:Pula

Izložba Dubravka Matakovića

Detaljnije

JUFT!

Vrijeme:29.11.2023.- 15.01.2024. Mjesto:Pula Lokacija:Gradska galerija Pula
Izložba Dubravka Matakovića

Otvoreno: 16:00 - 20:00, subotom 10:00 - 13:00, nedjeljom zatvoreno


Izložba JUFT! Dubravka Matakovića, jednog od najpoznatijih hrvatskih strip-umjetnika i ilustratora  bit će otvorena u srijedu 29. studenog u 21 sat u Gradskoj galeriji Pula. Prema riječima kustosa, povjesničara umjetnosti Mladena Lučića Luca, izložba donosi presjek Matakovićevog rada od početka 1990.-ih do danas, a sukladno ovogodišnjoj temi pulskog Sajma knjige u sklopu kojeg je izložba i organizirana, u fokusu je - strip.

Mataković, koji zbog svog prepoznatljivog vizualnog i jezičnog diskursa ima kultni status među domaćim poznavateljima stripa, u Pulu dolazi sa svojim stripovskim (anti)junacima. „Mali Ivica“, „Protman“, „Tetak Trinaesti“, „Super Di“, „Glištun Gmižić“ bit će predstavljeni na izložbi kroz originalne strip table i ilustracije ovog iznimno stvaralački plodnog i moćnog autora.

Podsjećajući da je riječ o umjetniku koji stvara „u istančanoj maniri istinskog strip-majstora, scenaristički vrlo jakog, a crtački maestralnog“ Mladen Lučić Luc naglašava i da je „Mataković evidentno sklon satiri, sarkazmu i crnom humoru, što mu je uz zanatsku perfekciju i kreativnu maštovitost osiguralo mjesto u samom vrhu hrvatskog, a rekao bih i svjetski relevantnog strip-stvaralaštva.“

 

Mreža motovunskih susreta

Vrijeme:30.11.2023.- 30.04.2024. Mjesto:Pazin

Nema kratkog opisa

Detaljnije

Mreža motovunskih susreta

Vrijeme:30.11.2023.- 30.04.2024. Mjesto:Pazin Lokacija:Muzej Grada Pazina

Izložba Mreža motovunskih susreta nastala je kao rezultat međumuzejske suradnje Muzeja grada Pazina, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti iz Rijeke i Muzeja suvremene umjetnosti iz Zagreba. Premijerno je otvorena 12. rujna 2023. godine u MMSU u Rijeci ako rezultat kustoske koncepcije Branke Benčić, ravnateljice i kustosice MMSU, u suradnji s Ivom Kelentrić (MMSU), Majom Zidarić Pilat (MGP) i Jasnom Jakšić (MSU), a 30. studenog 2023. godine u 18,00 sati bit će otvorena u Muzeju grada Pazina u kojem se, kao slijedniku Likovne galerije – jednog od suorganizatora Susreta, građa Susreta baštini i čuva.

Motovunski likovni susreti, organizirani kao međunarodni susreti vizualnih umjetnika, višegodišnja su tematska manifestacija koja se između 1972. i 1984. godine održavala u Motovunu, u Istri. U tom je razdoblju realizirano 11 likovnih susreta umjetnika različitih poetika, generacija i provenijencija: 1972. Pejzaž; 1973. Akt; 1974. Projekt urbane intervencije; 1976. Identitet; 1977. Novi pejzaž, fotografija i polaroid; 1978. Serigrafija; 1979. Transformacije papira; 1980. Mladi 80 (Nova slika); 1981. Nova skulptura; 1983. Na papiru i 1984. Postmoderna arhitektura i motovunsko arhitektonsko naslijeđe, a sudjelovalo je preko 120 umjetnika uglavnom iz SFRJ i Italije, te međunarodnih umjetnika. Susrete su suorganizirali Galleria del Cavallino iz Venecije i Etnografski muzej iz Pazina, te Galerija suvremene umjetnosti (danas MSU) iz Zagreba, koja se projektu priključuje 1976. godine.

Povezujući lokalne umjetnike s mladim i renomiranim, hrvatskim i međunarodnim umjetnicima, u Motovunskim susretima tijekom godina sudjelovali su: Marina Abramović, Claudio Ambrosini, Bojan Bem, Zvjezdana Fio, Tomislav Gotovac, Sanja Iveković, Nina Ivančić, Jagoda Kaloper, Ivan Kožarić, Živa Kraus, Jusuf Hadžifejzović, Julija Lozzi, Dalibor Martinis, Zdravko Milić, Dora Maurer, François Morellet, Michele Sambin, Duba Sambolec, Mauro Stipanov, Mladen Stilinović, Ulay, Goran Trbuljak, Luigi Viola i drugi.

Pogled na Motovunske susrete danas se oblikuje putem međumuzejske i međunarodne suradnje, okupljajući umjetnike i umjetničke radove, institucije, zbirke i kustose. Predstavlja rad na umrežavanju i zajedničkom radu, kao i interes za povijest izložbi i povijest institucija. Motovunski susreti dio su umjetničkog i institucionalnog pamćenja prostora Istre i Hrvatske u kontekstu razvoja suvremene umjetnosti i međunarodnih mreža umjetnika i institucija u SFRJ u drugoj polovini 20. stoljeća. Motovunski susreti otvorili su nove mogućnosti suradnje talijanskih i jugoslavenskih umjetnika, internacionalizaciju umjetničkog prostora, interes za suvremene umjetničke prakse i recentna zbivanja u umjetnosti, prostor za susrete, razmjenu ideja i zajednički rad, kao prostor novih mogućnosti za novu generaciju umjetnika i kustosa.
(preuzeto s www.mmsu.hr)

Izložba je financirana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Istarske županije – Regione Istriana, Grada Pazina, Turističke zajednice središnje istre i Muzeja grada Pazina.

Kazalište: Bit će strašno kad porastem

Vrijeme:01.12.2023.- 01.12.2023. Mjesto:Poreč - Parenzo

-Strip mjuzikl za djecu / 4 +

Detaljnije

Kazalište: Bit će strašno kad porastem

Vrijeme:01.12.2023.- 01.12.2023., 11:00 Mjesto:Poreč - Parenzo Lokacija:Kazalište

-Strip mjuzikl za djecu / 4 +

11:00

 • kazalište: Dječje kazalište Dubrava
 • režija: Rajna Racz
 • uloge: Marina Žužić, Lovro Rimac
 • dramaturgija i dramski tekst: Dina Vukelić
 • skladatelj glazbe i klavirska pratnja: Marin Živković

Mjuzikl „Bit će strašno kad porastem“ nastao je prema mladenačkoj poeziji ugledne i nagrađivane hrvatske spisateljice Olje Savičević Ivančević. Njezin djevojački glas autentično progovara o svijetu djece i odraslih, prvim zaljubljivanjima, strahovima, slobodi i maštanju, i to kroz okvir bajkovitog morskog ambijenta. Uz oslonac na pjesme, ovaj mjuzikl rastvara nam priču o dvoje neobičnih autsajdera, gradskoj djevojčici Olji i otočkom dječaku Valu, koji se slučajno upoznaju tijekom ljetovanja. Još jedno naizgled uobičajeno i rutinsko ljeto na otoku pretvara se u veliku otočku avanturu tik prije odrastanja, a Olja i Val “u duetu” moraju proći kroz raznovrsne zadatke ne bi li otkrili tajnu otoka. Dječji svijet prepun mašte i igara u posljednjem ljetu prije iskoraka u svijet odraslih postaje još fantastičniji i nadrealniji u svojoj ljepoti i melankoliji dok dvoje ne tako malih avanturista putem pokušava postaviti pitanja – upravo onakva kakva je spisateljica načela u svojoj poeziji iz djetinjstva.

VIŠE INFORMACIJA

1 - 12 od ukupno 145

  ...

Turistička zajednica općine Funtana

Bernarda Borisia 2

HR – 52452 Funtana

 

Tel. +385 52 445 119

E-mail: info@funtana.com

Copyright 2016. Turistička zajednica općine Funtana