Pretraži smještaj

Pretraži smještaj  

Održana prva edukacija u jesenskom ciklusu za iznajmljivače privatnog smještaja

U petak 25. studenoga u Sportskoj dvorani Saline u Vrsaru održana je prva edukacija u jesenskom ciklusu više tematskih edukacija za iznajmljivače privatnog smještaja. Cilj edukacija je priprema za nadolazeću turističku sezonu 2023. godine.

Direktorica Turističke zajednica Vrsar, dr.sc. Klara Trošt Lesić i direktorica Turističke zajednica Funtana Ana Milohanović Čehić pozdravile su 40-ak zainteresiranih iznajmljivača koji su pratili predavanja u trajanju od tri sata. O administrativnom poslovanju i osnovnim pripremama za sezonu pričala je Meri Čizmić Kraljević iz Interligo savjetovališta za iznajmljivače. Teme poput pravilnog iskazivanja popusta na računu, usklađivanja cjenika iznajmljivača i online rezervacijskih platformi, plaćanje PDV-a na proviziju, kao i praktični savjeti za korištenja sustava e-građani i samostalno plaćanje PDV-a na proviziju. Navedene teme izazvale su veliko zanimanje prisutnih i dodatna pitanja za pojašnjenje financijski obaveza iznajmljivača. Predavačica je tijekom edukacije objasnila postupak određivanja cijena i savjete upravljanja cijenama na online rezervacijskim platformama, oglašavanje kao i top trendove za nadolazeću sezonu 2023. godine.

Nakon pauze za kavu slijedila je prezentacija Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava za iznajmljivače, kojeg su predstavile Irena Šker vlasnica „EU22“ i Marijana Kordić vlasnica „MK Vizual“ konzultantice s višegodišnjim iskustvom u prijavi na natječaje za bespovratna sredstva.

Iznajmljivači su informirani o sadržaju i uvjetima poziva koji je usmjeren na ulaganja u transformaciju smještajnih kapaciteta u domaćinstvima u obiteljske i/ili specijalizirane male hotele s naglaskom na zelenu i digitalnu komponentu. Nakon završetka prezentacije iznajmljivači su iskoristili priliku za konzultacije na temu ostalih poziva, potrebnim pripremnim radnjama i mogućnostima za prijavu na natječaje za bespovratna sredstva.

Edukacije se nastavljaju sljedeći petak, 2. prosinca u 16 sati, kada Svjetlana Ranek Franjul ima interaktivnu edukaciju s naslovom “Kako s gostima kliknuti na prvu”.
Vanjska stručna suradnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije za program Eco Domus Milena Radošević, predstavit će program certificiranja smještaja “Eco Domus” dok će Martin Čotar, voditelj Bike & Outdoor Odjela Istarske razvojne turističke agencije IRTA d.o.o. predstaviti sustav “Istra Bike & Bed”.
Za kraj edukacije predviđeno je predstavljanje aktivnosti i sadržaja u Znanstveno-edukacijskog centra (ZEC) Kontija o čemu će govoriti Tea Štifanić, savjetnica za posjetiteljske centre i EU fondove Općine Vrsar-Orsera.

Prijave za edukaciju primaju se putem linka: https://forms.gle/2VbmuRBYuZwsim4Q9 i direktno kontaktiranje Turističke zajednice Vrsar ili Turističke zajednice Funtana.

Organizatori edukacije su Turistička zajednica općine Vrsar i Turistička zajednica općine Funtana u suradnji s Upravnim odjelom za turizam Istarske županije.

Turistička zajednica općine Funtana

Bernarda Borisia 2

HR – 52452 Funtana

 

Tel. +385 52 445 119

E-mail: info@funtana.com

Copyright 2016. Turistička zajednica općine Funtana