Pretraži smještaj

Pretraži smještaj  

U Funtani je u subotu održan 8. Ex Tempore – međunarodni slikarski natječaj

Ovogodišnji 8. po redu međunarodni slikarski Ex tempore natječaj u organizaciji Turističke zajednice općine Funtana održan je u subotu 7. srpnja na Trgu sv. Bernarda. Funtanjanski trg bio je obojan slikarskim platnima, sa 127 radova domaćih i stranih autora. Sudjelovalo je ukupno 65 umjetnika  iz Hrvatske, Slovenije i Njemačke, od čega 16 djece.

Ukupno je za nagrade konkuriralo 87 radova, iako je na trgu bilo izloženo i više radova koji su se nudili na prodaju. Kandidati su se natjecali za primamljive nagrade koje je dodijelila Turistička zajednica općine Funtana: 1. nagrada novčani iznos od 4.000 kuna i samostalna izložba u galeriji Zgor murve, 2. nagrada – novčani iznos od 3.500 kuna te 3. nagrada novčani iznos od 3.000 kuna.

Pobjednik  8. funtanjanskog slikarskog natječaja sa slikom „Priobalje“ je Darija Stipanić iz Velog Brguda.

Drugo mjesto osvojio je  Željko Strelec Žec iz Varaždina sa slikom „Ognjišće“, dok je treću nagradu za sliku „Funtana“ osvojio Klaudio Katunar iz Rijeke.

Pohvalnicu za sudjelovanje dobili su Branko Kolarić iz Rovinja i Andrej Zbašnik iz Vrsara.

U kategoriji najbolji dječji radovi prvu nagradu osvojio je Mihael Periš iz Rovinja s radom „Kuća moje bake“ koji je za nagradu dobio obiteljsku ulaznicu za vodeni park Aquacolors. Drugo mjesto osvojila je Marina Čehić iz Funtane sa slikom „Mrtva priroda“, a treću nagradu za rad „Dino“ Gregor Žibert iz Rovinja. pohvalnicu za sudjelovanje dobio je i Vito Periš iz Rovinja. Nagrade su osigurali sponzori natjecanja vodeni park Aquacolors i Dino Park Funtana, dok je Turistička zajednica općine Funtana svim sudionicima dječjeg djela natjecanja podijelila pakete sa slatkišima i grickalicama. Dino park Funtana je svoj djeci osigurao besplatan ulaz s obitelji u Dino park Funtana.

Organizatori su vrlo zadovoljni odazivom i kvalitetom radova. Žiri u sastavu magistrice likovnih umjetnosti Marine Pacenti, povjesničara umjetnosti Marina Baldinija i direktorice TZ Funtana Ane Milohanović Čehić nije imao lak posao odlučiti se za najbolje. U poretku su dominirale nijanse. Nakon proglašenja pobjednika dio publike je ostao uživati u ležernoj atmosferi uz odličan izbor glazbe akustičnog dua Act Positive Duo, a program je na nekoliko jezika simpatično vodio Tin Modrić.

Turistička zajednica općine Funtana

Bernarda Borisia 2

HR – 52452 Funtana

 

Tel. +385 52 445 119

E-mail: info@funtana.com

Copyright 2016. Turistička zajednica općine Funtana