Pretraži smještaj

Pretraži smještaj  

Parenzana Train

Doživite jedinstveno iskustvo vožnje turističkim vlakićem Parenzana train kroz tunele i vijadukte putevima povijesne uskotračne pruge Parenzane. Uz vožnju istarskim krajolikom te posjet prekrasnim mjestima unutrašnje Istre očekuje vas i degustacija autohtonih jela i pića.
Vožnja na relaciji Vižinada – Motovun te Motovun – Vižinada nazvana je “Put Velog Jože”. Uz prepoznatljiv zvižduk konduktera, zavirit ćete u povijest i oživjeti legendu Velog Jože.

Legenda o Velom Joži odvija se u Motovunu, srednjovjekovnom gradiću čija je veduta jedan od poznatijih simbola istarske unutrašnjosti. U Vižinadi, gradiću na brežuljku što se izdiže nad dolinom Mirne, pruža se jedan od najljepših pogleda na Zelenu i Plavu Istru.

Središnja stanica izleta nalazi se u Rakotulama gdje vas očekuje promocija istarskih specijaliteta. Na ovoj stanici, uz zvuk istarske narodne glazbe, za sve posjetitelje pripremit će se istarske delicije. Domaćini će za vas pripremiti nekoliko vrsta domaćeg kruha koji ćete moći degustirati uz najbolja maslinova ulja na svijetu, a nepca oplemeniti čašom najfinijih vina i drugih autohtonih delicija. Probajte pravu istarsku supu iz ruku domaćina agroturizma koja je pripremljena od najboljeg istarskog terana uz još nekoliko sastojka iznenađenja, a sve spravljeno u velikoj bukaleti. Posebnu atrakciju pružit će i mali zoo domaćih životinja te dječje igralište. Upoznajte boškarina, istarsku kozu zvanu “istrijanka” i magarca. U ponudi se nude i autentični suveniri.

Poželite li proniknuti dublje u eno-gastronomske čarolije koje pruža Središnja Istra, organizirat ćemo za vas ručak u Motovunu, posjete u agroturizme i degustaciju vina kod poznatih istarskih vinara iz Vižinade i Motovuna te posjet kod uzgajivače lavande.

Kontakt:
Parenzana train
info@parenzana.hr
www.parenzana.hr
Skype: ParenzanaTrain
T: +385 (0)52 496 068
T/F: +385 (0)52 496 069

Turistička zajednica općine Funtana

Bernarda Borisia 2

HR – 52452 Funtana

 

Tel. +385 52 445 119

Fax +385 52 445 124

E-mail: info@funtana.com

Copyright 2016. Turistička zajednica općine Funtana