Pretraži smještaj

Pretraži smještaj  

1 - 12 od ukupno 142

    ...

Prvi svjetski rat na Jadranu

Vrijeme:01.01.2018.- 31.12.2018. Mjesto:Novigrad-Cittanova, Brtonigla-Verteneglio

Izložba

Detaljnije

Prvi svjetski rat na Jadranu

Vrijeme:01.01.2018.- 31.12.2018. Mjesto:Novigrad-Cittanova, Brtonigla-Verteneglio Lokacija:Gallerion & muzej
Izložba

Izložba „Prvi svjetski rat na Jadranu“ koja se održava u galeriji sa stalnim postavom Gallerion u Novigradu i u prostorijama Muzeja u Brtonigli.

U stalonom postavu u Gallerionu prikazuje se nastanak i razvoj Austrougarske mornarice do Prvog rata dok su u Brtonigli sa 180 fotopanoa i brojnim originalnim predmetima prvi put u povijesti prikazana ratna zbivanja na Jadranu.

Moglo je sve biti drugačije. U 1914. godini turistička sezona bila je najbolja do tada. Očekivalo se poboljšanje života najnižih socijalnih slojeva u Monarhiji. No izabrano je najgore moguće rješenje, rat, a kakav je bio nabolje mu ime govori „Veliki rat“.

Trajao je četiri godine i ostavio 17 milijuna mrtvih i više od 20.000.000 ranjenih ne ostvarivši niti jedan zadani cilj. Dogodilo se ono što njegovi začetnici najmanje očekivaše; propala su četiri carstva: njemačko, austrougarsko, rusko i tursko. Nastalo je niz nacionalnih država, ali i neodrživih geopolitičkih tvorevina poput Kraljevstva SHS, potonje Jugoslavije koja se nedavno također neslavno, nažalost opet u krvi, raspala.

Naša je namjera da prvi put u Europi na sveobuhvatnoj izložbi prikažemo u svim njegovim vidovima djelovanja „Veliki rat“ na moru, kao nama nešto nametnuto, a za Europu nadasve tragično apsurdno događanje. Izložba će na preko 300 panoa i s 300 maketa brodova, te s velikim brojem autentičnih predmeta i dokumenata pokušati vjerno prikazati navedenu tragediju. Biti će postavljena na tri lokacije u Novigradu i Brtonigli.

Pomorske operacije na Sredozemlju i Jadranu su unatoč brojčanoj premoći brodovlja Antante intenzivno su vođene do samog kraja rata, a jadranska obala je ostala slobodna i pošteđena invazije do ulaska talijanskih postrojbi poslije potpisivanja primirja. Carska i kraljevska flota je unatoč svim nevoljama, a konačno i neposluhu ili pobunama mornara, zbog loših životnih uvjeta i društvene i nacionalne zapostavljenosti, ipak do pred sam kraj rata predstavljala solidni zid obrane, podupirući istodobno kopnenu vojsku na dvije bojišnice, jugozapadnoj i jugoistočnoj. Kad je konačno došlo do raspada države, raspala se skoro preko noći i mornarica, a bivši sugrađani postali su građeni novostvorenih država. Nesretnim i nepravednim geopolitičkim podjelama i granicama te novih interesnih sfera došlo je do nove, još veće, tragedije - Drugog svjetskog rata.

Tradicija austrougarske mornarice ostala sačuvana u nekim segmentima, u Ratnoj mornarici Kraljevine SHS/Jugoslavije, a poslije i u drugim državama koje su je naslijedile. “Zlatno doba” Austrije na moru je završilo 1918, ali ipak se njeno izuzetno bogato nasljeđe u nekim vidovima i do danas očuvalo, kao npr. lukama i lučkim građevinama, kvalitetnoj brodogradnji, pomorskom školstvu, nomenklaturi (posebice u ratnoj mornarici), turizmu i kulturnoj baštini (kompleks utvrda u Puli). Nekih luka, poput Trsta, Pule i Rijeke, bez Austrougarske ne bi ni bilo, a veći dio suvremene uzdužobalne infrastrukture se počeo stvarati baš u to doba. Posebno svečani i mistični svjedoci tog doba velikih kapetana, mornara i brodova te slavne mornarice, svakako su brojni jadranski svjetionici stražari i čuvari plovnih putova i prijatelji pomoraca na našoj obali i otocima.

Uvažavajući navedene okolnosti želja nam je i osnovna namjera ostvariti na nekom odgovarajućem mjestu međunarodni vojnopomorski muzej kao znak i dostojnu memoriju ovom ipak svojevrsnom herojskom vremenu. Memorija kao i povijesno događanje treba nužno biti multietnička i multinacionalna.

» Izložba: Prvi svjetski rat na Jadranu

Gremo na kafe!

Vrijeme:13.06.2018.- 13.01.2019. Mjesto:Pazin

Izložba

Detaljnije

Gremo na kafe!

Vrijeme:13.06.2018.- 13.01.2019. Mjesto:Pazin Lokacija:Muzej
Izložba
  • Organizator:
  • Muzej grada Pazina
  • Trg Istarskog razvoda 1, Pazin
  • +385 52 616 866

Dani jadranskih lignji

Vrijeme:01.12.2018.- 06.01.2019. Mjesto:Umag-Umago, Novigrad-Cittanova, Buje-Buie, Brtonigla-Verteneglio

Gastronomska manifestacija

Detaljnije

Dani jadranskih lignji

Vrijeme:01.12.2018.- 06.01.2019. Mjesto:Umag-Umago, Novigrad-Cittanova, Buje-Buie, Brtonigla-Verteneglio Lokacija:Array
Gastronomska manifestacija

Da je domaća lignja uistinu slastan zalogaj gurmani će se uvjeriti tijekom Dana jadranskih lignji u restoranima sjeverozapadne Istre. Oni će po povoljnim cijenama nuditi menije s više sljedova na bazi lignje, a sve u kombinaciji s lokalnim vinima i maslinovim uljima vrhunske kvalitete.

Ova gourmet manifestacija, osim što predstavlja dodatni motiv za posjet sjeverozapadnoj Istri tijekom božićnih blagdana, nastoji valorizirati izvanredne lignje iz Jadranskog mora koje se lovi upravo u zimskom razdoblju. Smjera k jačanju svijesti o njihovoj vrijednosti u kuhinji te potiče ugostitelje da osmisle nove, kreativne recepte na bazi te morske namirnice.

Od jeftine pučke, gotovo prezrene hrane, lignje su se na Jadranu u posljednjih pola stoljeća preobrazile u omiljeni specijalitet. Imaju delikatan okus po moru i vrstan su medij za najrazličitije okuse. Mogu se tretirati agresivno, s octom, ljutim papričicama i aromatičnim travama, ali i nježno, s nekoliko kapi limuna i malo vlasca.
Dobar tek!

Advent na sjeveru

Vrijeme:01.12.2018.- 31.12.2018. Mjesto:Buzet

Nema kratkog opisa

Detaljnije

Advent na sjeveru

Vrijeme:01.12.2018.- 31.12.2018. Mjesto:Buzet Lokacija:Array

Ne propustite jedinstveni doživljaj adventa na sjeveru u Starom Gradu u Buzetu!
Događaj će se održati u ulici Šetališta Vladimira Gortana (Lopar), a kroz mjesec dana očekuje Vas mnoštvo zabave, predstava, pjesme, plesa, te pravog božićnog ugođaja.

Prosinac u Puli

Vrijeme:01.12.2018.- 31.12.2018. Mjesto:Pula-Pola

Kulturno-umjetnički program

Detaljnije

Prosinac u Puli

Vrijeme:01.12.2018.- 31.12.2018. Mjesto:Pula-Pola Lokacija:Razne lokacije
Kulturno-umjetnički program

Manifestacija Prosinac u Puli ovih prazničnih dana donosi Puljanima i njihovim gostima brojna događanja na raznim lokacija. Bogat program tradicionalne manifestacije Prosinac u Puli - Dicembre in città i ove će godine građanima Pule i sve brojnijim posjetiteljima ponuditi obilje kulturnih i zabavnih manifestacija, programa, predstava i koncerata.

Manifestaciji se posebice raduju najmlađi kojima je namijenjeno čak više od 80 programa. Gradsko šetalište pretvoriti će se u Čarobnu šumu i ugostiti će brojne programe za djecu, a svoje će boravište u Pulu preseliti i Djed Mraz, koji će svoju kućicu smjestiti u centralni dio. Društvo će mu praviti Baka Mraz i vilenjaci, svakodnevno će se odvijati zabavni, plesni i pjevni programi koji će uveseljavati blagdansko doba kako bi središte Pule postalo najzabavniji park u prosincu.

Prosinac u gradu trajat će punih 32 dana, tijekom kojih će svatko moći pronaći nešto za sebe. Više o programu te raspored i satnice svih događanja mogu se pronaći na stranici www.prosinacupuli.hr

Kuća Djeda Mraza

Vrijeme:05.12.2018.- 27.12.2018. Mjesto:Kaštelir-Castelliere

Božićni sajam i radionice

Detaljnije

Kuća Djeda Mraza

Vrijeme:05.12.2018.- 27.12.2018. Mjesto:Kaštelir-Castelliere Lokacija:Dvorana KUD-a
Božićni sajam i radionice

..... \'\' Djede, meni se to mjesto, kako si ono rekao da se zove Kaštelir, jako sviđa, tamo nije ni previše toplo ni previše hladno, a blizu su ti sve zemlje Europe kada dijeliš poklone, mogli bismo se tamo zaustaviti do Božića.\'\'......

Ovo je dio priče \'\'Zašto Djeda Mraz ima kuću u Kašteliru?\'\' koja će se u okviru programa Kuće Djeda Mraza odigrati u malom kazalištu lutaka. To je samo jedna od brojnih aktivnosti koje je, za druženje sa djecom u ovo predblagdansko vrijeme, pripremila TZ Kaštelir-Labinci u suradnji sa nekolicinom mještanki i mještana, a uz potporu općinskih vlasti. Zahvaljujući sudionicima u projektu i sponzorima nabavljeni su potrebni materijali za opremanje, šivanje, kuhanje, igranje ..... Vrijedne ruke su to ispilile, izrezale, spojile, sašile, skuhale ..... Na kraju smo dobili prvu kuću Djeda Mraza u okolici, možda bi bila bolja da smo sve kupili, ali ovako je sigurno najoriginalnija.

Ulaznica u Kuću Djeda Mraza je 20,00 kn i uključuje razglednicu i čarobnu patuljkovu kapu sa amblemom Kuće Djeda Mraza te čarobni čaj za vrijeme boravka u kući. Roditelji nemaju čarobnu kapu pa je njihova ulaznica 10,00 kn.

Kad dječica ponovno dođu u Kuću Djeda Mraza trebaju ponijeti svoju kapu i ulaznica je tada samo 10,00 kn.

Organizator zadržava pravo izmjene i dopune programa!

» Facebook

Božićna čarolija

Vrijeme:05.12.2018.- 13.01.2019. Mjesto:Rovinj-Rovigno

Prigodni program povodom Božića i Nove godine

Detaljnije

Božićna čarolija

Vrijeme:05.12.2018.- 13.01.2019. Mjesto:Rovinj-Rovigno Lokacija:Gradsko središte
Prigodni program povodom Božića i Nove godine

Rovinj se u prosincu pretvara u božićnu bajku. Naime, u sklopu Božićne čarolije organizirana su različita događanja i zaista će svatko pronaći nešto za sebe. Od klizališta, svirki uživo, koncerata, izložbi, gastronomske ponude na trgu, kreativnih radionica, filmova u kinu, kazališnih predstava…

5.12.2018.

10:00 - 12:00 - Muzej Grada Rovinja-Rovigno (I kat) Kreativne radionice

                   Šalica puna želja 1 - keramičku radionicu vodi: Fiorenza Šaban
                   Etno-narukvica prijateljstva - radionicu tkanja vodi: Mirjana Margetić

18:00 - 20:00 - Muzej Grada Rovinja-Rovigno (I kat) Kreativne radionice

            Slastičarnica - radionicu kolača vodi: Silvia Cah
            Flower art - radionicu ikebana vodi: Danijela Dragić za FARO11
            Etno-narukvica prijateljstva - radionicu vodi: Dubravka Svetličić

6.12.2018.

10:00 - 12:00 - Muzej Grada Rovinja-Rovigno (I kat) Kreativne radionice

                    Kartolina iz Rovinja - grafičku radionicu vodi: Tanja Ranić
                    Etno-narukvica prijateljstva - radionicu vodi: Dubravka Svetličić

18:00 - 20:00 - Muzej Grada Rovinja-Rovigno (I kat) Kreativne radionice

     Slastičarnica - radionica kolača vodi: Silvia Cah
     Kartolina iz Rovinja - grafičku radionicu vodi: Tanja Ranić
     Rukotvorine za djecu - radionicu vodi: Marinela Gorin Godena

7.12.2018.

10:00 - 12:00 - Muzej Grada Rovinja-Rovigno (I kat) Kreativne radionice

                    Eko–dar - radionicu vode: Maja Grbac i Kristina Janko
                    Marionette - radionicu izrade marioneta vodi: Manuela Emer Hrvatin

        18:00 - 20:00 - Muzej Grada Rovinja-Rovigno (I kat) Kreativne radionice

                     Čarobna kugla - radionicu vode: Maja Grbac i Kristina Janko
                     Moja čarobna lutkica - radionicu vodi: Mirjana Margetić

18:00 - Predstavljanje kreativnih radionica Matice Hrvatske (MMC)

8.12.2018.

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

12:00 - Otvorenje klizališta uz prigodni program Hrvatskog saveza hokeja na ledu

13:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

19:00 - Koncert komornog zbora RUBINO povdom 20. godina djelovanja (MMC)

20:00 - Trg m. Tita - Koncert: TheLink20

9.12.2018.

10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

10.12.2018.

08:00 - 13:00 - Obala Pina Budicina: Škola klizanja

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

13:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

10:00 - 12:00 - Muzej Grada Rovinja-Rovigno (I kat) Kreativne radionice

     Šalica puna želja 2 - keramičku radionicu vodi: Fiorenza Šaban
     Čarobna kugla - radionicu vode: Maja Grbac i Kristina Janko

11.12.2018.

08:00 - 13:00 - Obala Pina Budicina: Škola klizanja

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

13:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

18:00 - 20:00 - Muzej Grada Rovinja-Rovigno (I kat) Kreativne radionice

                           Slastičarnica - radionicu kolača vodi: Silvia Cah
                           Šalica puna želja 2 - keramičku radionicu vodi: Fiorenza Šaban
                           Kartolina iz Rovinja - grafičku radionicu vodi: Tanja Ranić

12.12.2018.

08:00 - 13:00 - Obala Pina Budicina: Škola klizanja

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

13:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

18:00 - 20:00 - Muzej Grada Rovinja-Rovigno (I kat) Kreativne radionice

                          Slastičarnica - radionica kolača; vodi: Silvia Cah
                          Ta divna mala božična drvca - radionicu vodi: Jelena Petranović
                          Šalica puna želja 2 - keramičku radionicu vodi: Fiorenza Šaban

13.12.2018.

08:00 - 13:00 - Obala Pina Budicina: Škola klizanja

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

13:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

10:00 - 12:00 - Muzej Grada Rovinja-Rovigno (I kat) Kreativne radionice

                          Kartolina iz Rovinja - grafičku radionicu vodi: Tanja Ranić
                          Ta divna mala božična drvca - radionicu vodi: Jelena Petranović

18:00 - Obilježevanje 70. Obljetnice Zajednice talijana „Pino Budicin“ (MMC)

14.12.2018.

08:00 - 13:00 - Obala Pina Budicina: Škola klizanja

10:00 - 12:00 - Muzej Grada Rovinja-Rovigno (I kat) Kreativne radionice

    Moja čarobna lutkica - radionicu vodi: Mirjana Margetić  
    Marionette - radionicu izrade marioneta vodi: Manuela Emer Hrvatin
    Čarobna kugla - radionicu vode: Maja Grbac i Kristina Janko

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

13:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

18:00 - Adventski koncert Glazbenog odjela osnovne glazbene škole V. Nazora (MMC)

15.12.2018.

10:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

15:00, 17:00 - Podjela paketića uz prigodni program (Gandusio)

18:00 - Dvorana Valbruna - Božićni program rovinjskih mažoretkinja

20:00 - Trg m. Tita - Koncert: TBF

16.12.2018.

10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

17:00 - Svečani program: Klizački klub MEDO, Zagreb

17.12.2018.

10:30 - Trg m. Tita: Borići dobrote

10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

18:00 - Priredba OŠ JURJA DOBRILE (Gandusio)

18.12.2018.

10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

18:00 - Priredba TOŠ BERNARDO BENUSSI (Gandusio)

19.12.2018.

10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

18:00 - OŠ VLADIMIRA NAZORA - „NAZOROVCI SVIM LJUDIMA DOBRA SRCA“ (Gandusio)

18:00 - 11. Božićni sajam i zabavno-glazbeni program Zajednice Talijana (ljetna terasa)

20.12.2018.

10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

10:00 - 13:00 / 17:00 - 19:00 - 11. Božićni sajam i zabavno-glazbeni program Zajednice Talijana (ljetna terasa)

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

17.30 - Priredba TDV NARIDOLA (Gandusio)

21.12.2018.

10:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

10:00 - 13:00 / 17:00 - 19:00 - 11. Božićni sajam i zabavno-glazbeni program Zajednice Talijana (ljetna terasa)

10:00 - 18:00 - Mali sajam starina

11:00 -  Druženje uz RADIO ROVINJ FM (MMC)

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

19:00 - Crkva Sv. Franje - Božićni koncert rovinjskih zborova 

22.12.2018.

10:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

10:00 - 18:00 - Mali sajam starina

10:00 - 13:00 / 17:00 - 19:00 - 11. Božićni sajam i zabavno-glazbeni program Zajednice Talijana (ljetna terasa)

11:00 - 14:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu"

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

19:00 - Koncert limene glazbe Grada Rovinja-Rovigno (MMC)

20:00 - Trg m. Tita - Koncert: Mateo Pilat (The Voice)

23.12.2018.

10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

10:00 - 13:00 / 17:00 - 19:00 - 11. Božićni sajam i zabavno-glazbeni program Zajednice Talijana (ljetna terasa)

11:00 - 14:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu"

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

24.12.2018.

10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

11:00 - 14:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu":   

JUTRO NA VILIJU BOJŽU - BADNJE JUTRO

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

25.12.2018.

10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

11:00 - 14:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu":

BOŽIĆNO JUTRO NA PLACI uz čašicu vina i marendu darovanu za potrebite i koncert "Sretan Božić"

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

26.12.2018.

10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

11:00 - 14:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu":

OD BOŽIĆA DO SV. STJEPANA

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

18:00 - RMF – KLAPA VALDIBORA I GOSTI (Gandusio)

27.12.2018.

10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

11:00 - 14:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu"

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

18:00 - RMF – GLAZBENI LABORATORIJ ROVINJ I GOSTI (Valdibora)

28.12.2018.

10:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

10:00 - 18:00 - Mali sajam starina

11:00 - 14:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu"

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

18:00 - RMF - TITOS BOYS, NENO BELAN, ATOMSKO SKLONIŠTE I GOSTI (Valdibora)

29.12.2018.

10:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

10:00 - 18:00 - Mali sajam starina

11:00 - 14:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu"

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

20:00 - RMF - ŠAJETA, ALEN VITASOVIĆ I NIGHT EXPRESS (Valdibora)

30.12.2018.

10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

11:00 - 14:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu"

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

31.12.2018.

10:00 - 14:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

11:00 - 12:00 - Doček Nove godine za djecu

11:00 - 14:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu"
SPACIO NA PLACI: Marenda na ispraćaju stare godine

11:00 - 02:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

20:00 - Doček Nove godine - Udruga umirovljenika (MMC)

20:00 - DOČEK NOVE GODINE uz Kuću Batane

21:30 - PARTY BAND
23:00 - PRLJAVO KAZALIŠTE
24:00 - VATROMET
01.00 - PARTY BAND

1.1.2019.

11:00 - 13:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu"

SRETNA NOVA! ZDRAVICA

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

13:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

2.1. - 3.1.2019.

10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

4.1. - 5.1.2019.

10:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

6.1.2019.

10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

10:00 - 21:00 - Ekomuzej Batana "Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu"

MATINEJA TRI KRALJA

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

7.1. - 8.1.2019

10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

11:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Rovinjske zimske delicije

9.1. - 10.1.2019.

10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

11.1. - 12.1.2019.

10:00 - 22:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

13.1.2019.

10:00 - 21:00 - Obala Pina Budicina: Klizalište

Advent Poreč

Vrijeme:06.12.2018.- 06.01.2019. Mjesto:Poreč-Parenzo

Nema kratkog opisa

Detaljnije

Advent Poreč

Vrijeme:06.12.2018.- 06.01.2019. Mjesto:Poreč-Parenzo Lokacija:Trg Matije Gupca

Ove godine uživajte u još bogatijem programu, besplatnom klizanju na ledu, brojnim besplatnim koncertima, zabavnim i kulturnim programima te bogatoj adventskoj gastronomskoj ponudi...  

Svečanim paljenjem lampica u Parku Matije Gupca u Poreču, 6.12.2018. svečano će započeti manifestacija Advent Poreč – Avvento Parenzo. Sve do 13. siječnja 2019. malene i velike grijat će toplina blagdana na Trgu Matije Gupca, u bajkovitoj Villi Polesini te u prostorijama Gradske knjižnice i Pučkog otvorenog učilišta.  

Obitelji će najviše oduševiti besplatno klizanje na klizalištu s uključenim najmom opreme i školom klizanja. A maleni neće moći odoljeti i ostalim zabavnim besplatnim dječjim programima i blagdanskim iznenađenjima.  

Kućica Djeda Mraza dodatno će razveseliti sve mališane i odvesti ih u svijet mašte i veselja uz druženja s Djedom Mrazom, Bakom Mraz i njihovim vjernim vilenjacima.

Za vrijeme trajanja manifestacije, u Parku Matije Gupca uživat ćete u sjajnim besplatnim koncertima renomiranih domaćih izvođača.

Za potpun doživljaj obiteljskog adventa u pješačkoj starogradskoj jezgri, vrijedi samo jedno pravilo: automobile ostavljate na Velikom gradskom parkiralištu gdje uskačete u božićni vlakić koji vas vozi do lokacija Adventa Poreč.

Za vrijeme trajanja božićnog sajma mirisi i okusi Adventa širit će se iz blagdanski uređenih kućica na kojima će se moći kupiti i adventski suveniri.       

Detaljnije informacije i više o programu možete pronaći na www.adventporec.com.

Umagični blagdani

Vrijeme:07.12.2018.- 31.12.2018. Mjesto:Umag-Umago

Božićni sajam uz zabavno-glazbeni program

Detaljnije

Umagični blagdani

Vrijeme:07.12.2018.- 31.12.2018. Mjesto:Umag-Umago Lokacija:Array
Božićni sajam uz zabavno-glazbeni program

Ovaj bajkoviti dio godine umaške ulice i trgove opet će ispuniti brojnim zabavnim, kulinarskim i koncertnim događanjima.

Posjetitelji će se moći zasladiti fritulama i zagrijati mirisnim kuhanim vinom, a na prigodnim štandovima kupiti maštovite darove za svoje najmilije koje su izradile male i one nešto veće ruke. UMAGično ozračje sajma pratit će i zvuci božićnih nota s javnog razglasa koji će zvonko odjekivati gradom kao i izvedbe vokalnih skupina, zborova i klapa.

Kad prigodno dočekamo Božić, ne preostaje nam drugo nego pripremiti se za najveseliji dan i upriličiti veselu dobrodošlicu Novoj godini. Zabava je zajamčena uz brojne koncerte, nastupe dj-a i mladih bandova, gastro show, a sve to uz primamljivu ponudu umaških ugostitelja.

Tadej Vaukman: Dick Skinners

Vrijeme:07.12.2018.- 20.12.2018. Mjesto:Pula-Pola

Izložba fotografija

Detaljnije

Tadej Vaukman: Dick Skinners

Vrijeme:07.12.2018.- 20.12.2018. Mjesto:Pula-Pola Lokacija:Galerija Makina
Izložba fotografija

Klizalište u Rovinju

Vrijeme:08.12.2018.- 13.01.2019. Mjesto:Rovinj-Rovigno

I ovogodišnja Božićna čarolija obogaćena je gradskim klizalištem.

Detaljnije

Klizalište u Rovinju

Vrijeme:08.12.2018.- 13.01.2019. Mjesto:Rovinj-Rovigno Lokacija:Trg maršala Tita
I ovogodišnja Božićna čarolija obogaćena je gradskim klizalištem.

Klizalište je postavljeno od 08.12.2018. do 13.01.2019. na Trgu m. Tita.

RADNO VRIJEME KLIZALIŠTA
•  preko tjedna od 10:00 - 21:00
•  petkom i subotom od 10:00 - 22:00
•  nedjeljom od 10:00 - 21:00

08.12.2018. 12:00 - Otvorenje uz prigodni program Hrvatskog saveza hokeja na ledu

10.-14.12.2018. 8:00 - 13:00 - Škola klizanja

16.12.2018. 17:00 - Svečani program: Klizački klub MEDO, Zagreb

(31.12. klizalište će biti otvoreno do 14:00 sati)

U sklopu klizališta organizirani su razni prigodni programi poput male škole klizanja, disco klizanja i slično.

Najam klizaljki: 10 kuna.

Blagdanske gastro delicije

Vrijeme:08.12.2018.- 08.01.2019. Mjesto:Rovinj-Rovigno

Nema kratkog opisa

Detaljnije

Blagdanske gastro delicije

Vrijeme:08.12.2018.- 08.01.2019. Mjesto:Rovinj-Rovigno Lokacija:Trg maršala Tita i Obala Pina Budicina
  • Organizator:
  • Udruženje obrtnika Rovinj; Udruga Kuća o batani

U želji da se obogati ovogodišnji blagdansko-glazbeno-zabavni program u sklopu Božićne čarolije osmišljene su gastronomske manifestacije Rovinjske zimske delicije u organizaciji Udruženja obrtnika Rovinj i već tradicionalne Blagdani u kući batane u organizaciji Udruge Kuće o batani. Rovinjske zimske delicije započinju 8. prosinca i traju do 8. siječnja. Na manifestaciji sudjeluje nekolicina rovinjskih ugostitelja sa svojom prigodnom gastronomskom ponudom: suhomesnati proizvodi, pršut, sir, hamburger, hot dog, tjestenina, kotlovina, razne slastice poput palačinki, vafla, fritula.

Blagdani u kući batane započinju 22. prosinca i traju do 6. siječnja. Tom će se prigodom u bataninoj kuhinji pripremati tradicionalne gastronomske delicije i slastice poput fritula. Sve će to biti popraćeno glazbom.

Program:

Obala Pina Budicina, Rovinjske zimske delicije

08.12.2018. - 08.01.2019. 11:00 - 22:00

31.12.2018. 11:00 - 02:00

Trg m. Tita, Blagdani u kući batane: za stolom i uz glazbu

22.12.2018. - 01.01.2019. & 06.01.2019. 11:00 - 14:00

31.12.2018. 20:00 - ...

1 - 12 od ukupno 142

    ...

Turistička zajednica općine Funtana

Bernarda Borisia 2

HR – 52452 Funtana

 

Tel. +385 52 445 119

E-mail: info@funtana.com

Copyright 2016. Turistička zajednica općine Funtana